Niğde’de bulunan Niğde Kalesi’ne ait yaklaşık 8 metrelik istinat duvarının bir kısmı çöktü.
Edinilen bilgiye göre, sabahın erken saatlerinde çevrede yaşayan vatandaşlar büyük bir gürültü duydu. Gürültünün ardından bölgeyi kontrol eden vatandaşlar, kaleye ait istinat duvarının bir bölümünün çöktüğünü fark ederek durumu 112 Acil Çağrı Merkezi’ne bildirdi.
İhbar üzerine olay yerine polis, itfaiye, sağlık ve AFAD ekipleri sevk edildi. Bölgede güvenlik önlemi alan ekipler, olası bir göçük altında kalma ihtimaline karşı çalışma başlattı.
AFAD ekipleri, sismik dinleme cihazı kullanarak göçüğün bulunduğu alanda enkaz altında bir kişinin olup olmadığını tespit etmeye yönelik inceleme yaptı. Cihazların sağlıklı sonuç verebilmesi için çevredeki vatandaşlardan sessiz olmaları ve hareket etmemeleri istendi. Ekipler ayrıca göçük alanına doğru seslenerek “Sesimi duyan var mı?” çağrısında bulundu.
Yapılan teknik incelemelerde herhangi bir canlı belirtisine rastlanmaması üzerine, iş makinesi yardımıyla kopan taş ve kaya parçalarının kaldırılması için temizlik çalışması başlatıldı.
Öte yandan, istinat duvarının bulunduğu bölgede geniş güvenlik önlemleri alınırken, olayla ilgili inceleme sürüyor.
Niğde Kalesi’nde istinat duvarı çöktü
Niğde’de bulunan Niğde Kalesi’ne ait yaklaşık 8 metrelik istinat duvarının bir kısmı çöktü.
Muhabir: Aysu Sönmez
Yorumlar

