Niğde Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü önünde toplanan HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası üyeleri, kamu çerçeve protokolü sürecinin uzamasını ve düşük ücret tekliflerini protesto etti.
"Kamu Emekçisinin Umudu Geciktirilemez"
Çocuk Evleri önünde toplanan sağlık işçileri, ellerindeki bildirilerle ve attıkları sloganlarla taleplerini dile getirdi. Basın açıklamasını Öz Sağlık-İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Kevser Çevik yaptı.
Açıklamada, TÜHİS’in sunduğu teklifin beklentileri karşılamadığı, en düşük ücretin 1.800 TL’ye çıkarılması, ücret kayıplarının telafisi, kıdem farklarının giderilmesi ve %10 ila %50 arasında zam yapılmasının talep edildiği vurgulandı.
Şube Başkanı Kevser Çevik, yaptığı konuşmada şu ifadeleri kullandı:
“Uzun süredir bazı kurumlardaki üyelerimizin ücret ve alacaklarına ilişkin ciddi mağduriyetler yaşanıyor. Bu durum birçok kez ilgili makamlara iletildi ama ne yazık ki karşılık bulmadı. Üyelerimizin emeğine ve alın terine saygı gösterilmesini istiyoruz. Hak ettikleri ücretlerin eksiksiz ve zamanında ödenmesi, bir hukuk ve insanlık meselesidir. İşçilerimizin haklarını kimseye ezdirmeyeceğiz.”
“Türkiye Büyüyorsa, Emekçi Payını İstiyor”
HAK-İŞ’in açıklamasında ayrıca, yüksek enflasyon ve düşen alım gücüne dikkat çekilerek, “Türkiye büyüyor ama bu büyüme emekçiye yansımıyor. Kamu çerçeve protokolü bir an önce tamamlanmalı” çağrısı yapıldı.
Niğde Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü önünde HAK-İŞ'ten tepki
Niğde Çocuk Evleri Sitesi Müdürlüğü önünde toplanan HAK-İŞ Konfederasyonu’na bağlı Öz Sağlık-İş Sendikası üyeleri, kamu çerçeve protokolü sürecinin uzamasını ve düşük ücret tekliflerini protesto etti.
Muhabir: Onur Tarım
Yorumlar



