Niğde’nin Çiftlik ilçesinde, Melendiz Çayı’nda yaşanan çevresel sorunların çözümü amacıyla kapsamlı bir toplantı gerçekleştirildi. Çiftlik Kaymakamı Abdulhamit Bağış başkanlığında düzenlenen toplantıya; Çiftlik Belediye Başkanı Arif Çakıl, Divarlı Belediye Başkanı Rüstem Cullaz, Azatlı Belediye Başkanı Mehmet Akpınar, Bozköy Belediye Başkanı Muammer Çelikbaş, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürü Necmettin Şeker, DSİ Şube Müdürü Ahmet Elbasan, Çardak Köyü Muhtarı Ali Akbaş ve ilgili köy ile mahalle muhtarları katıldı.
Toplantıda, Melendiz Çayı’na deşarj edilen atık suların yol açtığı çevre kirliliği ve halk sağlığı üzerindeki olumsuz etkiler detaylı şekilde ele alındı. Bugüne kadar yapılan çalışmalar değerlendirildi ve kurumlar arası iş birliğiyle alınabilecek yeni önlemler masaya yatırıldı.
Katılımcıların görüş ve önerilerini sunduğu toplantıda, vatandaşların mağduriyet yaşamaması için gerekli tedbirlerin ivedilikle alınması konusunda fikir birliğine varıldı.
Toplantının sonunda, Melendiz Çayı’nın korunmasına yönelik çalışmaların çevresel hassasiyetle ve kararlılıkla sürdürüleceği vurgulandı.



