Dar gelirlinin dostu esnaf: Burada yemekler 4'te bir fiyatına Dar gelirlinin dostu esnaf: Burada yemekler 4'te bir fiyatına

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, üreticilere karaleke ve külleme hastalığına karşı ilaçlama yapmaları gerektiğini açıkladı.

8-9 Haziran tarihleri arasında Niğde genelinde görülen yağış sebebiyle karaleke ve külleme hastalığının yayıldığını belirten yetkililer, bu hastalığa karşı ruhsatlı ilaçlar kullanarak ilaçlama yapmaları gerektiği konusunda uyardı.

Ayrıca diğer ilaçlama konularında da uyarıda bulunan Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğü yetkilileri, “Karaleke ve külleme hastalığına karşı ilaçlama yapıldıktan sonra bu ilaçlama ile beraber elma içi kurdu 1.nesil 2.nesil ilaçlaması yapılmalıdır. İlaçlamada yaprak biti, kırmızı örümcek kontrolü de yapılmalıdır. İlaçlama yaptıktan sonra 3-4 saat içerisinde yağış olursa tekrar ilaçlama yapılmalıdır. İlaçlarda ruhsatlı ilaç kullanılmalı, doz ve son ilaçlama ile hasat arasındaki süreye kesinlikle uyulmalıdır. Zirai ilaçlar reçete ettirerek alınmalıdır. Külleme sıkıntısı olan bahçelerde küllemeyi de kontrol eden karaleke ilaçları tercih etmelidir” denildi.

Muhabir: Turgut Cığızoğlu

Kaynak: Haber Merkezi