Tarım ve Orman Bakanlığı ile Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) iş birliğinde yürütülecek olan Genel Tarım Sayımı, Temmuz ayında başlayacak.

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, sayım çalışmaları kapsamında bitkisel ve hayvansal üretim yapan tüm tarımsal işletmelerin verileri toplanacak.

Açıklamada, “Üretimin, üreticinin ve ülkemizin geleceği için verilerin doğru ve zamanında paylaşılması büyük önem taşıyor” denildi.

Sayım sürecine ilişkin bilgiler de paylaşıldı. Her ilçede sayım bürolarının kurulacağı belirtilirken, randevu ile davet edilen çiftçilerle yüz yüze görüşmeler gerçekleştirileceği bildirildi.

Temmuz-Aralık 2025 tarihleri arasında tamamlanması planlanan Genel Tarım Sayımı’nın, doğru, güncel ve detaylı verilere dayalı tarımsal politikaların geliştirilmesine katkı sunacağı vurgulandı.

Muhabir: Onur Tarım