Gümüş fiyatları geriledi, satışlar yavaşladı
Gümüş fiyatları geriledi, satışlar yavaşladı
İçeriği Görüntüle


Niğde’de döviz piyasalarında geçtiğimiz hafta açıklanan ABD Merkez Bankası (Federal Reserve) faiz kararı yakından takip edildi. FED’in faizleri sabit tutması piyasalar tarafından beklendiği gibi karşılanırken, döviz kurlarında önemli bir dalgalanma yaşanmadı.
Niğde’de faaliyet gösteren döviz işletmecisi Özdal Özalp, kararın ardından piyasaların sakin bir seyir izlediğini belirterek, iç piyasada ise özellikle ay sonu etkisiyle hareketliliğin sürdüğünü ifade etti. Özalp, doların ay sonuna rağmen yükseliş eğilimini koruduğunu söyledi.
Güne dolar 45 lira 20 kuruş, euro ise 52 lira 95 kuruş seviyesinden başladı. Euro/dolar paritesine bağlı olarak euro kurunda zaman zaman iniş çıkışlar yaşansa da genel olarak 52 lira 80 kuruş–53 lira 50 kuruş bandında hareket ettiği gözlendi.
Ay sonu ödemelerinin etkisiyle piyasada kısmi bir satış baskısının oluştuğunu aktaran Özalp, buna rağmen doların döviz işlemlerinde en çok tercih edilen para birimi olmayı sürdürdüğünü vurguladı. Euroda ise son dönemdeki kazanç fırsatları nedeniyle işlem hacminin arttığı, al-sat yapan yatırımcıların hareketli seyirden faydalandığı belirtildi.
Özalp, Niğde’de döviz piyasalarındaki gelişmelerin önümüzdeki günlerde de yakından izleneceğini kaydetti.

Muhabir: Seyfettin İnal