Niğde’de  doktor bir gecede aynı ilaçtan neden 350 adet yazdı

53.Bölge Niğde Eczacı Odası Başkanı Ecz.Nihat Öztürk, “aynı ilaçtan 350 adet yazması hastaların hep aynı rahatsızlığı yaşadığını mı yoksa şablon reçete mi yazıldığını gösteriyor?” diye sordu.

53.Bölge Niğde Eczacı Odası Başkanı Ecz.Nihat Öztürk yaptığı yazılı açıklamada: “İlaçlara zam söylentisi eczanelerimize her zam söylentisi çıktığında olduğu gibi  ilaca erişim sorunu yaratmaya başladı. Eczacılarımızın almak zorunda olduğu ilaçları dağıtım kanalları TEVZİİ adı altında ya çok az bir miktar gönderiyoerlar ya da hiç göndermiyorlar. Özellikle AMOKSISILIN+KLAVULANIK ASIT  etken maddeli 14 TABLET FORMLARInı eczacılarımız temin etmekte uzun süredir ciddi zorluklar çekmektedir. Eczanelerimizde bu ilaçlardan olmadığı ya da çok az olduğu zaman Nöbet Tutmakta eczacılarımız çok zorlanmaktadır.Hatta bazı meslektaşlarımızın nöbet tutmama konusunda talepleri olmaktadır. Aslında bu taleplerinde haksızda değiller.Çünkü mesai saatleri dahilinde bu durum o kadar sorun olmamaktadır.Hasta ya da hasta sahibi birkaç eczaneye ilacı sorunca ilacın olmadığına inanmaktadır.Ya da elinde birkaç tane kalmış eczaneden bulabilmektedir. Özellikle hastanelerimizi acil hekimlerinden bu konuda önce hastaların ilaca erişebilmesi ve eczacılarımızın hastalar karşısında zorluk yaşamaması için hassasiyet göstermelerini bekliyoruz.Çünkü hasta hastanede uzun bir süre bekleyip reçetesini alıp eczanelerimize geldiğinde ilacın olmadığında sanki ilacın bulunamasının sorumlusu gibi tepki göstermektedir.BAZI NÖBETÇİ HEKİMLERDE eczane tarafından bilgilendirilmelerine rağmen bu ilaçlar konusunda ısrar etmekte ve '' yarın başka eczaneye git" şeklinde hastaları yönlendirdikleri bilgisini alıyoruz. Bu cevabı alan acil hasta nöbetçi eczacının ilacı vermek istemediğni düşünerek tepki vermektedir.

Hatta bir nöbetçi hekim aynı ilaçtan 350 tane yazdığını ve nöbetçi eczaneye gitmemeleri gerektiğini hastaya söylediğibilgisini almış bulunuyoruz. Şimdi soruyorum;Aynı ilaçtan 350 adet yazması hastaların hep aynı rahatsızlığı yaşadığını mı yoksa ŞABLON REÇETE mi yazıldığını gösteriyor?Yoksa tek bir çeşit ilacı tercih etmesini bizim nasıl değerlendirmemiz gerekiyor Bu olaylardan dolayı nöbetçi eczanemizin başına bir problem gelirse bunun sorumlusu kim olacak? Bu konularda tedbir alınması ve konunun aydınlığa kavuşması için Sağlık Müdürlüğünü ve Nöbetçi Eczanelerimiz için gerekli güvenlik tedbirleri alınması için özellikle Hastane civarındaki nöbetçi eczanelerimizin olduğu mahallerde tedbir alınmasını Emniyet Yetkilkilerinden bekliyoruz. Bekliyoruz.Çok sayıda ilaç bügünlerde bulunamamaktadır.Kamuoyuna bildirir ve tüm halkımıza sağlıklı günler dilerim”