Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü ile Niğde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün iş birliğiyle hazırlanan Çocuk Etkinlik Alanı ve Çok Amaçlı Çalışma Atölyesi, Niğde Adliyesi Denetimli Serbestlik Birimi bünyesinde hizmete açıldı.
Proje, üniversitenin topluma katkı vizyonu doğrultusunda denetimli serbestlik kapsamında bulunan çocukların sosyal gelişimini desteklemeyi, güvenli bir ortamda kendilerini ifade etmelerine olanak tanımayı ve toplumsal uyum süreçlerine katkı sağlamayı hedefliyor.
Prof. Dr. Hasan Uslu: “Topluma değer katan her projede varız”
Açılışta konuşan Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu, üniversitenin sadece akademik değil toplumsal sorumluluklar noktasında da aktif rol üstlendiğini vurgulayarak, şunları söyledi: “Üniversitemiz ile Denetimli Serbestlik Müdürlüğü arasında imzalanan protokol kapsamında, bu alanda görevli akademisyen ve öğretmenlerimiz aracılığıyla çocuklara yönelik çeşitli eğitim ve etkinlikler düzenlenecek. Bu merkez, Toplumsal Katkı Koordinatörlüğümüz tarafından hazırlandı. Başta Başsavcılığımız olmak üzere projeye katkı sunan tüm kurumlara teşekkür ediyorum. Çocuklarımız için hayırlı olmasını diliyorum.”
Başsavcı Süren: “Çocuklarımızın gelişimine katkı sağlamayı amaçlıyoruz”
Niğde Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren ise yaptığı konuşmada, açılan merkezin çocukların hem eğitsel hem de bireysel gelişimlerine katkı sağlayacağını belirterek, “Bu alan, çocuklarımıza deneyimli eğitimciler eşliğinde çeşitli hobiler kazandırmak, farkındalık oluşturmak ve onları sosyal hayata hazırlamak amacıyla kuruldu. Üniversitemizin destekleriyle bu çabalar çok daha güçlü hale gelecek. Emeği geçen herkese teşekkür ederim” dedi.
Yoğun katılım sağlandı
Açılışa, Cumhuriyet Başsavcısı Ufuk Mustafa Süren, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Adalet Komisyonu Başkanı Bayram Ünlü, Adalet Bakanlığı Ceza ve Tevkifevleri Genel Müdürlüğü Başkontrolörü Murat Karataş, İnfaz Savcısı Mehmet Recep Kantar, Denetimli Serbestlik Müdürü Haydar Demir ve denetimli serbestlik sürecindeki çocuklar ile aileleri katıldı.
Denetimli serbestlikteki çocuklara Özel Merkez açıldı
Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Toplumsal Katkı Koordinatörlüğü ile Niğde Denetimli Serbestlik Müdürlüğü’nün iş birliğiyle hazırlanan Çocuk Etkinlik Alanı ve Çok Amaçlı Çalışma Atölyesi, Niğde Adliyesi Denetimli Serbestlik Birimi bünyesinde hizmete açıldı.
Muhabir: Seyfettin İnal
Yorumlar



