Niğde’de sıcak havaya karşı çocukların eğlenceli çözümü
Niğde’de sıcak havaya karşı çocukların eğlenceli çözümü
İçeriği Görüntüle

Niğde'de yaz tatilini değerlendiren çocuklar, Ömer Halisdemir Meydanı'ndaki açık alanda bisiklet sürerek hem eğleniyor hem de arkadaşlarıyla keyifli vakit geçiriyor. Çocuklar, bisikletin yaz tatilindeki en vazgeçilmez aktiviteleri olduğunu söylüyor.
Belediye önündeki geniş alanda bir araya gelen çocuklar, bisiklet sürerek hem spor yapıyor hem de arkadaşlarıyla sosyalleşmenin tadını çıkarıyor.
Yoğun geçen eğitim öğretim yılının ardından yaz tatilini bisiklet üzerinde değerlendiren çocuklar, günün büyük bölümünü açık havada geçiriyor.
12 yaşındaki Umut Berk, yaz tatilini genellikle bisiklet sürerek geçirdiğini belirterek, "Boş alanlarda arkadaşlarımızla birlikte bisiklet sürüyor, vakit geçiriyoruz. Bisiklet sürmeyi 7 yaşında öğrendim." dedi.
Mustafa Talha Arıkan ise yaz tatilinde en sevdiği aktivitelerin oyun oynamak ve bisiklet sürmek olduğunu ifade ederek, "Bisiklet sürmeyi 6 yaşında öğrendim. Yazın arkadaşlarımla dışarıda oyun oynayıp bisiklet sürmeyi çok seviyorum." diye konuştu.
Tuğrul Soylu da yaz tatilinde en çok bisiklet sürdüğünü belirterek, "Başka aktivite yapmıyorum. Bisiklet sürmeyi 6 yaşında öğrendim." ifadelerini kullandı.
Yusuf Emre Yılmaz ise gününü evde ve dışarıda dengeli geçirdiğini anlatarak, "Sabahları evde telefonla oynuyorum. Akşam olunca bisiklet sürmeye çıkıyorum. Yazın genellikle bisiklet sürerek vakit geçiriyorum." dedi.
11 yaşındaki Bekir Torum da bisiklet sürmenin en sevdiği aktivite olduğunu belirterek, "Bisiklet sürmeyi 6 yaşında öğrendim. Yaz tatilinde en çok bisiklet sürmeyi seviyorum." diye konuştu.
Yaz tatilini açık havada değerlendiren çocuklar, hem hareket ederek vakit geçiriyor hem de arkadaşlarıyla bir araya gelerek sosyal yönlerini güçlendiriyor.

Muhabir: Begüm Özdemir