Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte piknik alanları, mesire yerleri, bağ ve bahçelerde hamak tercih ediliyor. Doğada vakit geçirmek isteyen vatandaşlar, dinlenme ve kamp amaçlı hamaklara yönelirken satışlarda da hareketlilik yaşanıyor.
Niğde'de hamak satışı yapan Adem Çakır, yaz aylarının başlamasıyla birlikte hamak satışlarının arttığını söyledi.
Çakır, “Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte hamak satışlarında belirgin bir artış yaşanıyor. Özellikle yazlıkçılar, pikniğe giden vatandaşlar ve hafta sonlarını doğada geçirmek isteyenler hamaklara yoğun ilgi gösteriyor. Bahçelerde, kamplarda ve mesire alanlarında dinlenmek isteyenler için hamaklar vazgeçilmez ürünlerden biri haline geldi.” dedi.
Vatandaşların daha çok büyük ebatlı ürünleri tercih ettiğini belirten Çakır, “Müşterilerimiz en çok büyük ve geniş kullanım alanı sunan battal boy hamakları tercih ediyor. Hem daha konforlu olması hem de ailelerin birlikte kullanabilmesi nedeniyle bu modellere talep daha fazla oluyor.” diye konuştu.
Hamak satın alanların büyük bölümünü çocuklu aileler ve orta yaş grubundaki vatandaşların oluşturduğunu ifade eden Çakır, “Özellikle yaz aylarında doğayla iç içe vakit geçirmek isteyenler hamaklara yöneliyor. İnsanlar yoğun iş temposundan uzaklaşıp doğada dinlenmek, kitap okumak ya da aileleriyle vakit geçirmek için hamak tercih ediyor.” ifadelerini kullandı.
Fiyatlar hakkında da bilgi veren Çakır, “Şu anda hamak fiyatları modeline ve büyüklüğüne göre yaklaşık 400 ila 700 lira arasında değişiyor. Geçen yıla göre fiyatlarda yaklaşık yüzde 40 oranında artış oldu. Buna rağmen vatandaşların ilgisi devam ediyor.” dedi.
Yaz sezonunun ilerleyen günlerinde talebin daha da artmasını beklediklerini belirten Çakır, özellikle hafta sonları satışların daha yoğun geçtiğini sözlerine ekledi.
Bu yaz piknik çantalarının ilk sırasında o var!
Yaz mevsiminin gelmesiyle birlikte piknik alanları, mesire yerleri, bağ ve bahçelerde hamak tercih ediliyor.
Muhabir: Aysu Sönmez
Yorumlar



