Türkiye Sakatlar Derneği Niğde Şubesi Kurucu Başkanı Aydın Yıldırım, engelli bireylerin yaşamını kolaylaştırmak amacıyla akülü sandalye, engelli aracı ve Avrupa Birliği projesi için destek çağrısında bulundu.

Başkan Yıldırım, 52 engelli bireyin akülü sandalye beklediğini belirterek, hayırseverleri kampanyaya destek vermeye davet etti. Akülü sandalyenin engelli bireyler için bağımsız bir yaşamın kapısını araladığını ifade eden Başkan Yıldırım, özellikle yurt dışında yaşayan iş insanlarının katkı sunmasını beklediklerini söyledi.

Dernek olarak engelli bireylere ulaşmakta zorluk yaşadıklarını dile getiren Yıldırım, ikinci el de olsa engelli taşıma aracına ihtiyaç duyduklarını belirtti. Böyle bir aracın temin edilmesi halinde köy ve ilçelerde yaşayan engelli bireylere ulaşarak ihtiyaç tespitinde bulunabileceklerini kaydetti.

Niğdeli şampiyon Türkiye’yi temsil edecek
Niğdeli şampiyon Türkiye’yi temsil edecek
İçeriği Görüntüle

Avrupa Birliği projelerine de önem verdiklerini ifade eden Başkan Yıldırım, üniversitede görev yapan akademisyenler ile İngilizce öğretmenlerinden proje hazırlama konusunda destek beklediklerini söyledi.

Başkan Yıldırım, hazırlanacak projeyle Niğde'deki engelli bireylerin yaşam koşullarını Avrupa'daki örneklerle karşılaştırmayı ve engellilere yönelik yeni çalışmalar geliştirmeyi hedeflediklerini belirtti.

Muhabir: Seyfettin İnal