AK Parti Niğde İl Başkanı Mustafa Özdemir, hafta sonu düzenlenen 32. İstişare ve Değerlendirme Toplantısı sonrasında önemli açıklamalarda bulundu. Başkan Özdemir, toplantıda ülkenin geleceğine dair tarihi önemde gelişmelerin Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kamuoyuyla paylaşıldığını hatırlattı. AK Parti teşkilatları ve Cumhur İttifakı olarak bu sürecin yüklediği sorumluluğun farkında olduklarını vurgulayan Özdemir, çalışmalarını aynı bilinçle sürdüreceklerini ifade etti.
Başkan Özdemir açıklamasında Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın toplantıda yaptığı konuşmanın satırbaşlarına da dikkat çekerek şu ifadeleri kullandı:
“Ben sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın konuşmalarını hatırlatmanın çok daha önemli olduğunun altını çizerek, konuşmalarının satırbaşlarını aktarmak istiyorum: 3 Kasım 2002 seçimlerinden sonra göreve geldiğimizde, terör meselesini çok boyutlu ele aldık.
Bir yandan terörle mücadele ederken bir yandan da teröre bahane oluşturan bataklığı kurutmanın mücadelesini verdik. Terör örgütünün Kürt kardeşlerimizi tuzağa düşürmesini, devletten ve milletten uzaklaştırmasını önlemek için tedbirler aldık. Birlikte yaşamın, kardeşliğin hukukunu yerine getirmek için tarihi nitelikte adımlar attık.
İçeride demokrasi ve insan hakları konusunda 'sessiz devrim' niteliğinde reformlar yaparken, dışarda yoğun bir diplomasi trafiği yürüttük.
Bütün bunlarla birlikte savunma sanayimizi geliştirdik, dışa bağımlı kalmadan terörle mücadele silahlarımızı ürettik, sınır ötesi operasyonlarla sınırlarımızı tam kontrol altına aldık.
15 Temmuz’daki hain darbe girişiminin ardından FETÖ’yü başta silahlı kuvvetlerimiz ve emniyetimiz olmak üzere tüm kurumlarımızdan temizledik. Böylece terörle mücadeledeki ihaneti ortadan kaldırdık.
Dün itibariyle 41 yıllık terör belası inşallah sona erme sürecine girmiştir. Türkiye; uzun, acılı, sancılı, göz yaşlarıyla dolu bir sayfayı dün itibariyle kapatmaya başlamıştır.
Bugün yeni bir gündür. Bugün tarihte yeni bir sayfa açılmıştır. Bugün büyük Türkiye’nin, güçlü Türkiye’nin, Türkiye Yüzyılı’nın kapıları ardına kadar aralanmıştır.
Biz Türkiye’nin hayrına olmayan hiçbir işin içinde olmadık, olmayız. Bugün de anlayışımız, politikamız, istikametimiz sadece ve sadece Türkiye’nin hayrınadır.
Türkiye’nin hayrına olan her girişimde bizi en önde görürsünüz, olmayan her girişimde de en önde karşısında görürsünüz.
Ne yaptığımızı çok iyi biliyoruz. Kimse korkmasın, kimse tedirgin olmasın, kimse endişeye kapılmasın.
Ne yapıyorsak Türkiye için yapıyoruz, milletimiz için yapıyoruz, istiklalimiz ve istikbalimiz için yapıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti hepimizin ortak yuvasıdır. 86 milyon biriz, beraberiz, kardeşiz.
23 yıldır bunun mücadelesini veriyoruz ve inşallah artık bu mücadeleyi taçlandırıyoruz.
Kürt kardeşim, meselen mi var? Arada silah olmadan konuşacağız. Alevi kardeşim, sorunun mu var? Diyalogla çözeceğiz.
İnanın soframıza bereket gelecek, Türkiye hanemize huzur gelecek. Her engeli aşacak, geleceğe bakacağız.
Gönüller bir olunca sınırlar ortadan kalkar. Ülke olarak bu özgüvene sahibiz. Kimseyi incitmeden süreci hassasiyetle yürüteceğiz. Silah teslimini titizlikle takip edeceğiz.
Şehit anaları, babaları müsterih olun. Kimse şehitlerimizin aziz hatırasına el uzatamaz. Gelinen nokta ile şehitlerimizin gayesi menziline ulaşacak.
Gazi kardeşlerim, fedakarlığınız taçlanacak. Türkiye’yi bu noktaya şehitlerimiz ve gazilerimiz taşıdı. Her birine minnettarız.
Türkiye Cumhuriyeti ebediyen var olacak, ay yıldızlı bayrağımız özgürce dalgalanacak.
1984’teki ilk eylemden bu yana devletimiz terörü bitirmek için her yolu denedi. Ancak son dönemde uygulanan Terörsüz Türkiye Projesi bir müzakere değil, pazarlık değil.
Kanı durduracak, annelerin gözyaşını dindirecek, kardeşliği güçlendirecek her türlü girişimi yakından takip ederiz. Ama Türkiye Cumhuriyeti Devleti’nin onurunu asla çiğnetmeyiz, başını öne eğdirtmeyiz. Terörsüz Türkiye Projesi’ni de bu anlayışla izliyoruz.”
Başkan Özdemir ayrıca, ülkenin birliği, beraberliği ve kardeşliği için çalışmalarını aralıksız sürdüreceklerini belirterek, sürecin ilk adımı olarak hafta boyunca ev ve iş yerlerini ziyaret edeceklerini ve vatandaşlarla Türk bayrakları eşliğinde buluşacaklarını ifade etti.
15 Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümüne de dikkat çeken Özdemir, “O gece nasıl millet olarak bir ve beraber olduysak, aynı ruhla bu hafta kardeşliğin siyasi takipçileri olduğumuzu en üst düzeyde milletimizle paylaşacağız” dedi.
Basın mensuplarına da çağrıda bulunan Mustafa Özdemir, hafta boyunca gerçekleştirilecek tüm faaliyetlerin yakından takip edilmesini istedi.



