Niğde’de kuru bamyada rekor fiyat
Niğde’de kuru bamyada rekor fiyat
İçeriği Görüntüle

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Özbelde bölgesinde geçtiğimiz hafta yaşanan su kesintileriyle ilgili açıklamada bulundu.
Başkan Özdemir, bölgede beklenmedik bir arızayla karşılaşıldığını belirterek, ekiplerin arızanın kesin nedenini tespit etmek için çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi. Sistemde gözle görülür bir kaçak ya da kayıp bulunmadığını ifade eden Başkan Özdemir, suyun depolara ulaştığını ancak yaklaşık bir hafta boyunca bölgede sıkıntı yaşandığını kaydetti.
Sorunun geçici olarak çözüldüğünü aktaran Başkan Özdemir, “Ek bir hat sisteme bağlandı ve bu hattan su verilerek problem giderildi. Ancak kalıcı çözüm için yaklaşık bir ay sürecek teknik bir çalışma planladık” dedi.
Bazı arızaların yer altında ve gözle tespit edilemeyen nedenlerden kaynaklanabildiğine dikkat çeken Başkan Özdemir, su kullanımının arttığı hafta sonları ve yaz dönemlerinde özellikle üst katlarda basınç sorunları yaşandığını belirtti.
Bu sorunun temel nedenlerinden birinin apartmanlarda hidrofor sisteminin bulunmaması olduğunu vurgulayan Başkan Özdemir, “Hidrofor olmayan binalarda üst katlara su ulaşabilmek için basınç artırılıyor. Bu da yer altındaki boruların dayanım sınırlarını zorlayarak patlaklara ve kayıp-kaçağa yol açıyor” ifadelerini kullandı.
Niğde Belediyesi olarak kayıp-kaçakla mücadeleye büyük önem verdiklerini belirten Özdemir, vatandaşlara özellikle apartmanlarda su deposu ve hidrofor sistemi kurulması çağrısında bulundu.

Muhabir: Seyfettin İnal