Yıl sonuna aylar kala yatırımcıların gözü gram altın fiyatlarında. Küresel piyasalardaki dalgalanmalar ve faiz kararları, altın fiyatlarının yönünü belirlemeye devam ediyor.
Niğde Kuyumcular Dernek Başkanı Tamer Erdem, gram altının yıl sonunda 5 bin lira seviyesini aşabileceğini belirtti. Erdem, altının uzun vadede yatırımcısına kaybettirmediğini vurguladı.
"Faiz düştüğü zaman altın yükseliyor. Aynı şekilde döviz için de geçerli. Tam tersi çalışıyor, biri düştüğünde diğeri yükseliyor. Altın uzun zamandır yatırımcısına kaybettirmedi. Bundan sonra da aynı şekilde olacak" diyen Erdem, altının küresel bir yatırım aracı olduğunu kaydetti.
Erdem, "Altının dolar ve euro karşısındaki değeri de çok daha fazla artış gösterdi. Yine kaybettirmez, altın altındır. Ufak etkiler olsa da yükselmesi küresel bir olay, tüm dünyayı ilgilendiriyor. Yaz sezonunun altın fiyatları üzerinde çok fazla etkisi olmuyor" ifadelerini kullandı.

Muhabir: Seyfettin İnal