Anadolu Gençlik Derneği (AGD) Niğde Şubesi, “Tufan Haftası” kapsamında Gazze ve Filistin’de yaşananlara ilişkin Niğde Ömer Halisdemir meydanında basın açıklaması yaptı. Açıklamayı gerçekleştiren AGD Niğde Şubesi Teşkilat Başkanı Ramazan Öztürk, Gazze’de yaşananların yalnızca insani yardım meselesi olmadığını belirterek, “Biz işgalin sona ermesini istiyoruz. Biz Filistinlilerin kendi topraklarında özgürce yaşamasını istiyoruz” dedi.
Gazze’de çocukların öldürüldüğünü, hastanelerin, okulların, kampların ve evlerin yıkıldığını belirten Başkan Öztürk, “Filistin meselesi 7 Ekim sabahı başlamadı. Filistin meselesi, işgalin, sürgünün, yerleşimlerin, ablukanın ve nesiller boyunca devam eden zulmün meselesidir. Bir çocuğun hayatı Londra’da ne kadar kıymetliyse Gazze’de de o kadar kıymetlidir. Bir annenin gözyaşı New York’ta ne kadar gerçekse Han Yunus’ta da o kadar gerçektir. Çocukların hayatı değerlidir. Gazzelilerin de! Şehirleri yıkabilirsiniz, bir halkın hafızasını bombalayamazsınız. Evlerini ellerinden alabilirsiniz, vatanlarına olan aidiyetlerini söküp atamazsınız. Bir şehri işgal edebilirsiniz; fakat teslim olmayan bir iradeyi işgal edemezsiniz” diye konuştu.
“Ateşkes görüntüsü değil, saldırıların gerçekten durmasını istiyoruz”
Açıklamasında ateşkes tartışmalarına da değinen Başkan Öztürk, “Gazze’nin ihtiyacı ateşkes görüntüsü değil, saldırıların gerçekten durması, insani yardımın kesintisiz ulaşması, sivillerin korunması ve Filistinlilerin güvenli ve onurlu biçimde yaşayabilmesidir” dedi.
Filistin meselesinin yalnızca insani yardım başlığı altında değerlendirilmemesi gerektiğini belirten Öztürk, “Elbette Gazze’ye ekmek ulaşmalıdır. İlaç ulaşmalıdır. Su ulaşmalıdır. Ama Filistin halkının ihtiyacı yalnızca hayatta kalmak değildir. Filistin halkının ihtiyacı özgür yaşamaktır” ifadelerini kullandı.
İslam ülkelerine de çağrıda bulunan Başkan Öztürk, Gazze konusunda daha somut adımlar atılması gerektiğini belirterek, “Gazze’nin artık yeni kınama cümlelerine değil, sonuç üreten kararlara ihtiyacı vardır” dedi. Öztürk, açıklamasında “Kınamayın, yaptırım uygulayın! Seyretmeyin, diplomatik ağırlığınızı kullanın! Dağılmayın, ortak hareket edin!” çağrısında bulundu.

