Niğde’de yaşayan 77 yaşındaki Zeki Tavlaşoğlu, 60 yıldır Niğde’de takım elbise dikerek mesleğini büyük bir şevkle sürdürüyor.

Köpeklerin saldırdığı çocuk 18 gün sonra taburcu oldu Köpeklerin saldırdığı çocuk 18 gün sonra taburcu oldu

Niğde merkezde yaşayan 77 yaşındaki Zeki Tavlaşoğlu, 60 yıldır mesleğini, aynı heyecanla devam ettiriyor. Henüz çocuk yaştayken çırak olarak çalışmaya başlayan Tavlaşoğlu mesleğini bugün de devam ettiriyor. Yıllardır takım elbise diktiğini belirten terzi Tavlaşoğlu, günümüzde mağazaların artmasıyla birlikte taleplerin de azaldığını söyledi. Yine de özel dikim isteyenlerin takım elbise diktirmeye geldiğini belirten terzi Zeki Tavlaşoğlu, eskiden takım elbise taleplerine yetişemediğini ve yaygınlaşmasıyla birlikte de çok tercih edildiğini bellirtirken, şimdi ise herkesin beklemek istemediğini ve hazır aldığını kaydetti.

Aynı zamanda terzilerin çırak bulmakta da zorluk çektiklerini ifade eden Tavlaşoğlu, “Günümüzde artık çırak yetiştirilmiyor ya da çocuklar artık meslek öğrenmek istemiyor. Bu şekilde giderse ileriki dönemlerde de terziler hiç kalmayacak, terzilik mesleği bitecek” diye konuştu.

Kaynak: Haber Merkezi