Bor Devlet Hastanesi'nde yaklaşık 2 yıldır yapılamayan katarakt ameliyatları gerekli cerrahi alet ve cihazların eksikliklerinin giderilmesi sonrasında tekrar yapılmaya başlandı.

2 yılın ardından ilk katarakt ameliyatı Göz Hastalıkları Uzmanı Uzm. Dr. Ferhan Nalbantoğlu tarafından yapıldı. Konuyla ilgili açıklama yapan Dr. Ferhan Nalbantoğlu; “ Yusuf amca bize solda az görme şikayeti ile gelmişti ve yaptığımız muayene sonucunda kendisine katarakt tehşisi koyduk. Bugün başarılı bir şekilde kataraktını alıp  yerine göz içi merceğini yerleştirdik. Yaklaşık 2 yıldır ekipman eksikliği sebebiyle hastanemizde katarakt ameliyatlarına ara vermiştik ve artık ameliyatlarımızı gerçekleştirmeye başladık. Tüm hastalarımıza geçmiş olsun diliyorum” diye konuştu.

Katarakt ameliyatı olan hastayı ziyaret eden Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Bahadır Karaca ise, hastayla sohbet ederek geçmiş olsun diledi.

Otomobilin çarptığı Niğdeli öğretmen hayatını kaybetti Otomobilin çarptığı Niğdeli öğretmen hayatını kaybetti

Niğde İl Sağlık Müdürü Dr. Bahadır Karaca yaptığı açıklamada, “Ameliyat çok başarılı bir şekilde gerçekleştirildi. 2 yıldır cihazımız yoktu, yeni geldi ve ilk hastamızda Yusuf amca oldu. Vatandaşlarımızı hem mesafe hem de yoğunluktan kurtarmış oldu” ifadelerini kullandı.

Kaynak: Haber Merkezi