ANKARA - Ak Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt  Mecliste  Bütçe Oturumunda Konuştu.

Ak Parti Niğde Milletvekili Cevahir Uzkurt Ak Parti adına Mecliste KOSGEB ile ilgili konuştu.

Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığımızın Bütçesi ile ilgili oturumda söz alan  Uzkurt yaptığı konuşmasında;

“ İstihdamın %75 cironun % 44 ,Katma değerin % 35 karşılıyor. KOSGEB Kobiler eliyle ekonomimize ivme kazandıracak toplumsal kalkınmaya katkıda bulunacak şekilde cari açığı azaltacak ithal edilen ürünleri yerli üretimine arge ve yeniliklerle ortaya çıkan ürünlerin seri üretimine ve ticarileştirilmesi kobilerin ihracata yönelinmesine ve düşük maliyetli finansmana ulaşmalarına katkı sağlamaktadır.

KOSGEB diğer yandan pandemi deprem sel felaketi gibi olumsuz ortamlarda kobilerin zararlarını  tazmin etmek için acil önlem destek programlarını yürütmektedir.

KOSGEB özellikle  teknolojik stratejik ürünlerin geliştirilmesi ve üretilmesi konusunda KOBİ başına 10 milyon liraya kadar destek vermektedir.

90 bin gence istihdam. Depremden etkilenen illerimizde 4.1 milyar TL destek vermiştir. Kasım 2023 tarihi itibariyle   85 bin işletmeye 9.36 milyar TL destek ödemesi yaptı.

Türkiye’de 94 bin kobi ihracat gerçekleştirmektedir.

Öncelikle Sayın Cumhurbaşkanımıza, Ticaret Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji bakanlığımızın bütçesinin hayırlı olmasını diliyorum. “ dedi.