31 Mart 2024'te yapılacak Mahalli İdareler Seçimleri için seçmen listeleri muhtarlıklarda askıya çıktı.

Şehit ailelerinden Şehit Aslan’ın ailesine ziyaret Şehit ailelerinden Şehit Aslan’ın ailesine ziyaret

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) tarafından hazırlanan listeler muhtarlara teslim edildi. Listeler muhtarlıklarda vatandaşların isimlerini kontrol edebileceği şekilde asıldı. Listede isimlerini bulamayan vatandaşlar, il ve ilçe nüfus müdürlüklerine başvuracak. Listeler 17 Ocak Çarşamba günü saat 17.00'a kadar askıda kalacak.

Niğde Muhtarlar Derneği Başkanı Bahtiyar Yamaner, seçmen askı listelerinin teslim edildiğini  ve askılarda yerini aldığını açıkladı.
Başkan Yamaner yaptığı açıklamada, “31 Mart 2024 tarihinde gerçekleştirilecek yerel seçimler için muhtarlık seçmen askı listesi asılmıştır. 4-17 Ocak tarihleri arasında mahalle ve köy muhtarlarında listeler olacak. Tüm seçmenlerimizin seçmen tüzüklerinde mahalle veya köylerinde olup olmadığını kontrol etmelerini istiyoruz. Sadece bu liste değil, e-devlet ve YSK’nın sitelerine de girerek bu bilgilere ulaşabilirler. Bütün vatandaşlarımızı oylarına sahip çıkmalarına davet ediyorum ve yerel seçimlerin ilimize ve ülkemize hayırlar getirmesini diliyorum. Ayrıca bütün aday arkadaşlarımıza da başarılar diliyorum” dedi.

Şehitler Mahallesi Muhtarı Fatih Kılıç ise, “Ülkemizde yapılacak olan 31 Mart 2024 seçimleri için ülkemize ve milletimize hayırlı olmasını diliyoruz. Bizde muhtarlar olarak bizde askı listemizi attık. Bu askı listesi 1 Ekim tarihinden itibaren alınmıştır. 1 Ekim sonrasında adres değişikliği yapıp listede ismi olmayan vatandaşlarımız 2. listede çıkacaktır. İsmi olmayan vatandaşlar nüfustan adresini aldırıp YSK’ya İlçe Seçim Kuruluna  ibraz edecekleri belgeyle oylarını istediği bölgeye yazdırabilirler. Bende 31 Martta yapılacak seçimlerin ülkemize ve bizlere haıyrlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.