Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 aydır faaliyet gösteren tekstil fabrikası kadınlar için ürettiği triko ürünleri yurtdışındaki dünya markalarına ihraç ediyor. Bünyesinde çoğu kadın olmak üzere yaklaşık 170 kişiye istihdam sağlayan fabrika ilerleyen süreçte 700 kişiye de istihdam sağlamayı hedefliyor. Günlük 100 bin adet parça ürün üretildiğini ve Türkiye’de triko olarak sadece 3 firmanın yurtdışına ürün ihraç ettiğini söyleyen Fabrika İdari İşler Müdürü Deniz Hastürk, Niğde’de ise tek olduğuna değindi.  

İşletme Müdürü Deniz Hastürk konuşmasında, “İşletme olarak 2023 yılında Niğde’de triko örme üzerine faaliyet yürüten fabrikamızda ürettiğimiz ürünlerimizin yüzde 100’ü yurtdışına ihraç ediliyor. Ayrıca fabrikamızda ürettiğimiz ürünlerimiz dünya pazarında yer alıyor. Fabrikamıza örme, konfeksiyon, dikim ve paketleme bölümlerimiz bulunmakta. Fabrikamızda çalışanların yüzde 90’nını kadınla oluşturuyor. Fabrikamız triko ve örme olarak Niğde’de tektir. İstanbul’da ise GES üzerine faaliyet göstermekteyiz” dedi.

KADIN İSTİHDAMINA BÜYÜK DESTEK

“Mali Müşavirlerin iş yükünü hafifletecek çözümler acilen hayata geçirilmelidir” “Mali Müşavirlerin iş yükünü hafifletecek çözümler acilen hayata geçirilmelidir”

Niğde Organize Sanayi Bölgesi’nde 10 aydır faaliyetlerini sürdürdüklerini ve kadın istihdamına büyük destek verdiklerini belirten Müdür Hastürk, “Ürettiğimiz ürünlerin tamamını yurtdışına ihraç ediyoruz. Şu anda çalışan kadın personel sayımız 170 kişi, bu anlamda kadın istihdamına büyük önem veriyoruz hedefimiz fabrikamızda 700 istihdam sağlamak, bunundan yüzde 90’nının kadın işçilerden oluşması. Mevcut çalışan personellerimiz daha önce hiç tekstil sektöründe çalışmamış ev kadını olarak yaşamlarını devam ettiren kişilerden oluşuyor” şeklinde konuştu.

NİĞDE’DE İLKİZ TEKİZ!

Türkiye genelinde triko işini yapan 3 veya 4 firmanın bulunduğunu belirten Hastürk, “Türkiye genelinde triko işini yapan üç veya dört firma var. Niğde’de ise ilkiz, tekiz ve hedefimiz 700 kişi” ifadelerini kullandı.