Niğde Tabal Gastronomi Evi ağırladığı, 4 farklı üniversitenin rektör ve akademisyenlerinden tam not aldı.

Niğde’ye has yiyecek ve içeceklerin, Türkiye’ye ve dünyaya tanıtılması amacıyla Niğde Belediyesi tarafından hizmete açılan ve lezzet tutkunlarının uğrak yeri haline gelen Tabal Gastronomi Evi, bu kez rektörleri ve akademisyenleri ağırladı. Deneyimli şeflerin hazırladığı Niğde’ye has yiyeceklerden ikram edilen konuklar, Tabal Gastronomi Evine tam not verdi. Gastronomi evi ziyaretine, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Ankara Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Necdet Ünüvar, ODTÜ Rektörü Prof. Dr. Mustafa Verşan Kök, Gazi Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Musa Yıldız ve Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hasan Uslu ve akademisyenler katıldı.
Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’in ev sahipliğinde gerçekleştirilen ziyarette, konuklara deneyimle şefler tarafından hazırlanan Niğde yemekleri ikram edildi. Tabal Gastronomi Evini çok beğendiklerini belirten konuklar, hazırlanan yemekleri de oldukça lezzetli buldukları ifade ettiler.

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, konuk rektörlere ve akademisyenlere ziyaretlerinden dolayı teşekkür etti. Özdemir, tarihi bir yapı olan Kültür Evini, Niğde ve çevresine has yemeklerin yapıldığı bir Gastronomi Evine dönüştürdüklerini belirterek, “Burada günümüz yemeklerinin yanı sıra Osmanlı döneminden günümüze kadar gelen yaklaşık 100 çeşit yiyecek ve içecekler usta şefler tarafından hazırlanarak konuklara sunuluyor” dedi.

Başkan Özdemir, Tabal Gastronomi Evine, yerli ve yabancı turistlerin de yoğun ilgi gösterdiğini sözlerine ekledi.