Hak- İş Sendikası, 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü dolayısıyla tüm ülkede eş zamanlı basın açıklaması yaptı.

Niğde Ömer Halisdemir Meydanı’nda toplanan üyeler, pankart açarak işçilerin bayramını kutladı. Hak- İş Sendikası Niğde Şube Başkanı Kadir Yenel, meydanda basın açıklamasında bulundu. Başkan Yenel yaptığı açıklamada, “Katil israilin zulmüne maruz kalan Filistin' kardeslerimize, isyerlerinde gece gündüz demeden alin teri döken vefakâr ve cefakâr emekçilerimize, birlikte yol yürüdügümüz tüm kardeslerimize NiêDE Meydanindan seleniyoruz. Bugün buradayiz, bugün 81 ildeyiz. Birlik, dayanisma ve mücadelemizi haykirmak için 81 ilde sizlerleyiz. Bugün 1Mayis Uluslararasi Birlik, Mücadele ve Dayanisma Gününde; 48 yildir emegimizin ve alin terimizin hakki için, hayat pahaliligi ve yoksullukla mücadele edilmesi isin, vergide adaletin saglanmas için ve sendikal örgütlülügün artmas için meydanlardayiz. 76 yildir Siyonist israilin Filistin topraklarinda yaptigi katliamlari, isgalleri, zulümleri tüm Dünyaya haykirmak ve yasanan zulümler sona ersin diye uluslararasi topluma agrida bulunmak üzere alanlardayiz.

HAK-IŞ olarak, Siyonist israilin ve katil Netenyahunun Uluslararasi hukuk önünde en agir sekilde cezalandirilmasini istiyoruz. Soykirima kargi sessiz kalan Avrupa Birligi, ABD ve onun kuklalarini nefretle kiniyoruz, lanetliyoruz.

Başta islam isbirligi teskilati olmak üzere, Arap Birligi ve pek cok sözde Islam ülkesini yeteri tepki ve destek vermedikleri için kiniyoruz. Yaziklar olsun onlara diyoruz. Uluslararasi toplumu Filistin'de yasanan zulme karsi harekete gegmeye davet ediyoruz. 1 Mayis Uluslararasi Birlik, Mücadele ve Dayanisma Gününde HAK-i§ olarak, Filistin topraklarinda akan kanin ve katliamlarin durdurulmasi, Gazze'de onurlar igin, Özgür Filistin için, canlari pahasina mücadele eden Filistinli kardeslerimizin insan haklarinin saglanmasi için tüm dünyay ve tüm dünya emekçilerini mücadele etmeye ve birlik olmaya davet ediyoruz.

Siyonist Israil Devleti tarafindan esir alinan bütün Filistinli isgilerin serbest birakilmasini talep ediyoruz. Baskenti Kudüs olan özgür ve bagimsiz Filistin devleti kuruluncaya kadar mücadele edecegimizi bir kez daha ilan ediyoruz.

Filistin'de baris ve huzur ortaminin saglanmasini, Mescid-i Aksaya yönelik yapilan, en temel özgürlük olan ibadet özgürlügünü hedef alan bütün kisitlamalarin ivedilikle kaldirilmasini talep ediyoruz.

Filistin halkina, gida, ilag, su, gibi temel yasam gereglerinin güvenli ve insani kogullar altinda ivedilikle ulastinilmasini talep ediyoruz.

HAK-IS, mazlum ve magdur cografyalarda huzur ve barisin tesisi isin sendikalarimiz ve isgilerimiz ile omuz omuza dayanismasini devam ettirecektir.

"Filistin için Haydi HAK-i§" diyoruz ve tüm teskilatimiza NiG§ den birlik, dayanisma ve yardimlasma gagrisinda bulunuyoruz.

Degerli Emekçi Kardeşlerimiz,

Bugün 1 Mayis Uluslararasi Birlik, Mücadele ve Dayanisma Gününde;

Vergide adaletin saglanmasi, Enflasyon, hayat pahaliligi ve yoksuluk ile mücadele edilmesi, Is kazalar ve meslek hastaliklarinin onlenmesi, Kayit disi istihdamin ve sosyal güvencesizligin önlenmesi, Issizlik, yoksulluk ve is bulamama endisesinin olmadigi bir yagamin saglanmasi, Emeklilerimizin asgari geçim gartlarinin

saglanmasi, Kadin, genç ve engellilerin alisma ve toplumsal hayata katilimlarinin desteklenmesi, Basta olmak üzere taleplerimizi tüm kamuoyuna duyuruyoruz.

HAK-IS, Türkiye ve Dünya Sendikal Hareketinde emegin ve emekçinin bugünü ve gelecegi igin durmaksizin galismaya devam edecektir.

HAK-IS, ülkemizin, bölgemizin, küremizin bütün magdur ve mazlumlarina olan borcunu ödemek için kararlilikla mücadelesini sürdürecektir.

Emegin, emekçinin ve hak mücadelesinin gününde sosyal adalet, refah, güvenlik ve diyalog temelli taleplerimizi siraliyoruz:

Kidem tazminati hakki korunarak yeni güvencelerle gelistirilmelidir. Emekli ayligi alt sinirinin asgari ücret düzeyine yükseltilmesini talep ediyoruz. Belediye ve Belediye sirketleri dâhil bütün kamu galisanlarinin Kamu Gergeve Protokolü'ne dâhil edildigi bir model talep ediyoruz. 696 sayili KHK Kapsami disinda kalan isgilerin kadroya alinabilmesine imkân saglayacak bir düzenlemenin yapilmasini, kadroya geçen iscilerin tayin, becayis gibi özlük haklarinin tam olarak verilmesini istiyoruz.

6772 sayili Kanun yarinca Mahali idarelerin istiraklerinde veya girketlerindeki isgiler igin 52 günlük ilave tediyelerin ödenmesini istiyoruz.

Sendikal örgütlenmenin önündeki engellerin kaldirilarak, toplu pazarlik kapsaminin genisletilmesini, sendikal hak ve özgürlüklerin daha ileriye tasinmasini talep ediyoruz. ILO'nun C190 sayili sözlesmesinin ülkemiz tarafindan onaylanmasini istiyoruz.  Isyerlerinde "Siddete Sifir Tolerans Belgesi" önerimizin imzalanmasini ve uygulanmasini istiyoruz. Aile yükümlülüklerini dikkate alan, adil bir vergilendirme sistemi, sürdürülebilir bir sosyal güvenlik modeli ve vergi denetiminde etkinligin artinilmasini talep ediyoruz. Kriz dönemlerinde gelir vergisi diliminin %10'a indirilmesini istiyoruz. Mili gelirden, ekonomik büyümeden ve refah artigindan hak ettigimiz payi almak istiyoruz.  Emekçilerin enflasyona kargi ezdirilmemesini ve hayat pahahligi ile yoksulluga karsi korunmasini talep ediyoruz. insani merkeze alan daha adil ve sürdürülebilir yeni bir model istiyoruz.  Bireysel ve düzenli asgari gelir yardimi sisteminin kurularak, sosyal koruma sistemi güclendirilmelidir. is kazasi ve melek hastalklarinin yasanmadigi bir calisma hayati talep ediyoruz. Sendikal örgütlülügün artmas igin gergek is güvencesi istiyoruz.” Diye konuştu.

Bor’da Gençlik Sokağı Açıldı Bor’da Gençlik Sokağı Açıldı