Altın yatırımcısını sevindirmeye devam etiğini ve en iyi yatırım aracının altın olduğunu belirten Niğde Kuyumcular Derneği Başkanı Tamer Erdem, Altının diğer yatırım araçları gibi olmadığının, kötü gün dostu olduğunu, geçen yıl yatırımcılarına yüzde 80 para kazandırdığını belirtti.

Niğde Kuyumcular Derneği Başkanı Tamer Erdem, “her zaman söylediğim gibi Altın altındır, altın en iyi yatırım aracıdır. Altın geçen yıl yatırımcısına yüzde 80 para kazandırdı ve bu yılda kazandıracak gibi gözüküyor. Altın yatırımcı için güzel bir araç. Diğer paralar gibi çoğu yerde geçmeme durumu olmadığından her zaman ve her yerde geçer. Altın şuanda çok düşecek gibi gözükmüyor. Altının şuan ki fiyatı 24 ayar 2050 TL’dir, çeyrek altın 3 bin 400, yarım altın 6 bin 700 ve Cumhuriyet altını ise 13 bin 400 TL şuan ki fiyatı. Altın yılbaşından bugüne kadar yatay olarak devam ediyor” dedi.

ALTIN KAOSU SEVMEZ

Altın fiyatlarındaki yükseliş uluslararası piyasada kaosu sevmez diyen Başkan Erdem, “Şuanda altın fiyatları istikrarlı gidiyor ama ortam biraz gerildiği zaman yükselmeye başlıyor ve yatırımcılar altına yöneliyor. Altına talep ok olunca arzda çok oluyor. Altın aynı zamanda kötü gün dostudur ve her zaman para eder. Altın diğer yatırım araçları gibi değil. Altın bizim milli yatırım aracımız” diye konuştu.