Üniversite öğrencilerine 'Temel Afet Bilinci Eğitimi' verildi Üniversite öğrencilerine 'Temel Afet Bilinci Eğitimi' verildi

Türk Hava Kurumu’nun kuruluşunun 99. yıl dönümü münasebetiyle, THK Niğde Şubesi tarafından Cumhuriyet Meydanında Atatürk Anıtı’na çelenk sunumu ve saygı duruşu gerçekleştirildi. Türk Hava Kurumu Niğde Şube Başkanı Doç. Dr. Ahmet Gümüş, Türk Hava Kurumunun Cumhuriyetle aynı yaşta olduğunu ve Türkiye’nin en eski ve köklü kuruluşu olduğunu belirtti.

THK’nın 99’uncu yıl dönümü dolayısıyla bir basın açıklaması yapan Türk Hava Kurumu Niğde Şube Başkanı Doç. Dr. Ahmet Gümüş şunları söyle; “Havacılığa Geleceğe Umutla; Türk Hava Kurumu'nun 99. kuruluş yıl dönümünü kutluyoruz. Cumhuriyetimizin ve kurumumuzun banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün bizlere emaneti olan Türk Hava Kurumu 99 yaşında.  Kuruluşumuzun 99. yılında başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve aziz şehitlerimizi, ebediyete irtihal eden hayırseverlerimizi, gönüllülerimizi, yöneticilerimizi saygı rahmet ve minnetle anıyorum. Ruhları şad mekanları cennet olsun. Dün cumhuriyetin kuruluşunda büyük görevler üstlenen Türk Hava Kurumu, bu günde Türkiye Yüzyılında ülkemizi muasır medeniyetler seviyesinin üstüne çıkarmak için gençlerimize havacılığı sevdirmek, dinine, bayrağına, milletine vatan aşkıyla hizmet etmek için durmadan, yorulmadan çalışmaya devam edecektir. Türk Hava Kurumumuzun kuruluşunun 99. yıl dönümü kutlu olsun” dedi.