Niğde’de ‘Merkezim Her Yerde’ projesi ile köy okullarında etkinlikler yapılıyor Niğde’de ‘Merkezim Her Yerde’ projesi ile köy okullarında etkinlikler yapılıyor

Bor Bilim ve Sanat Merkezi, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Onlarca başarılı çalışmaları olan Bor BİLSEM Biyoloji Öğretmeni Murat Sakarya 55. TÜBİTAK 2204-A Lise Öğrencileri Arası Araştırma Projeleri Kayseri Bölge Yarışmasında danışmanlığını yaptığı proje Biyoloji alanında Bölge 1.’liğine layık görüldü.

TÜBİTAK'ın gençlere sunduğu bu fırsatlar, ülkeyi bilim ve teknoloji alanındaki potansiyelini artırmada önemli bir rol oynamakla birlikte gençlere bilimsel çalışmalarını sergileme ve paylaşma imkânı sunarak onların bilim ve teknoloji alanında kendilerini geliştirmelerine olanak sağlamaktadır.

Yarışmalarda; Kayseri, Yozgat, Kırşehir, Nevşehir, Niğde, Sivas ve Aksaray illerinden gelen öğrencilerin hazırladığı projeler yer aldı. Yarışma sürecinde ülke genelinde toplam 23 bin 66 başvuru yapılmış olup, Kayseri bölge başvuru toplamı ise bin 219 oldu. Projeler; Biyoloji, Coğrafya, Değerler Eğitimi, Fizik, Kimya, Matematik, Psikoloji, Sosyoloji, Tarih, Teknoloji Tasarım, Türk Dili ve Edebiyatı olmak üzere 12 farklı tematik alanda hazırlandı.

Bor Bilim ve Sanat Merkezi, Mayıs ayında düzenlenecek olan Türkiye finaline katılmaya hak kazanan, Biyoloji öğretmeni Murat Sakarya’ya teşekkür etti.